Wat is 

Crossfit

‘t Zand 16a, 4254 XP Sleeuwijk

06 – 577 540 77

Schrijf je hier in voor een gratis proefles

Wat is CrossFit 

100% fitteR worden

CrossFit is een trainingsprogramma met constant variërende, functionele bewegingen uitgevoerd onder hoge intensiteit.

 Constant variërend

CrossFit is een sport waarbij elementen uit gewichtheffen, gymnastiek en cardio worden gecombineerd tot effectieve trainingen. Door de diversiteit in oefeningen, is iédere training anders, geen dag is hetzelfde en je gaat bij ons altijd voldaan naar huis.

Elke dag hebben we een andere  WOD (Workout Of the Day) voor je klaarstaan. Alle WOD’s hebben andere oefeningen, herhalingen, gewichten en een andere tijdsduur. Zo word je klaargestoomd voor elke fysieke uitdaging die het leven te bieden heeft en blijft het trainen bij ons leuk en vergroot je jouw algehele fitheid.   

 Functionele bewegingen

Het CrossFit trainingsprogramma is ontwikkeld met als doel om mensen fit, sterk en gezond te krijgen en te houden. We trainen bij CrossFit voor het leven. De oefeningen die we doen vertalen zich naar het dagelijks leven: we tillen dingen op vanaf de vloer (deadlift), we gaan zitten en staan weer op (squat), we zetten dingen weg boven ons hoofd (strict press), etc. Wanneer we deze bewegingen zo snel mogelijk uitvoeren met zware gewichten, over lange afstanden, dan ontwikkelen we explosiviteit, kracht en controle over ons lichaam.

Ons lichaam kan meer dan we van onszelf verwachten.

Hoge intensiteit

In CrossFit vinden we het allereerst belangrijk om goed en consistent te bewegen. Gaat dat goed? Dan gaan we aan de slag met het verhogen van de intensiteit. Intensiteit is relatief. Wat voor de een intens is, hoeft voor de ander niet intens te zijn. Iédereen die CrossFit traint werkt hard om zijn/haar doelen te bereiken binnen de grenzen van zijn/haar eigen fysieke en psychologische capaciteit. Iedereen sport op zijn eigen niveau maar met elkaar. Zo tilt de een misschien wel 200 kilo van de grond, en begint de ander met een PVC. Hard werken binnen je eigen mogelijkheden staat bij ons voorop!

OVER ONS

“Het is onze missie om een veilige omgeving te creëren voor iedereen die fitter, sterker en gezonder wilt worden. Een omgeving met een community die elkaar support en niet veroordeelt. Een omgeving waar ieders fitness journey wordt gerespecteerd en ego’s niet worden toegejuicht. Een omgeving waarin plezier samengaat met het bereiken van je doelen. Dit streven wij na door 7 dagen per week de meest effectieve trainingsmethodes aan te bieden onder begeleiding van deskundige coaches.”